UX Writing

Birger&Blom.jpg
 

Vi är UX Writers

Birger&Blom

Vi på Birger&Blom är specialister på kundresor, sökbarhet och mätning. Ni kan vara en organisation med mycket innehåll eller ett mindre företag med stora ambitioner. Oavsett projekt ser vi era befintliga användare och speglar dem mot era affärsmål.

Med vår expertis och långa erfarenhet stöttar vi er i satsningen av era digitala tjänster. Vi gör era flöden intuitiva och kundresor konverterande. Vi gör er webbplats konkurrenskraftig på Google. Vi ökar helt enkelt prestationen av er webb – och hur kan vi veta det? Jo, genom kvantitativ mätning. Ett datadrivet arbetssätt, som det också brukar kallas.

Ni vet var ni hörde det först – och ni vet vilka ni ska kontakta först. Innan ni tar in någon som designar tar ni in oss. Vi kvalitetssäkrar ert innehåll genom befintlig data från era användare. Utan mätningen vet ni inte vad användaren vill. Med en analys av datan i ryggen och en djupdykning av potentialen på Google, får ni svart på vitt vad som bygger lönsamhet på er sajt.

 
 
microcopy.png

Microcopy och copywriting

Text finns lite varstans. På knappar, hjälptexter, bekräftelsemeddelanden, i flikar eller formulär. Texten navigerar användaren framåt, det du läser tar du också beslut utifrån. Bra microcopy gör användaren trygg och självgående. Vi optimerar era kundflöden så att fler förstår vad ni har att säga – och fler slutför det ni vill att de ska göra.
   
Vi utgår ifrån era texter och syr om dem för att matcha ett befintligt användarbeteende, koncept eller ny idé. Vill ni producera nya texter till sajten guidar vi er igenom det.


Mätning och tillväxtanalys

Mätning är viktigt. Vi vill till och med hävda, att om man kopplar bort mätningen kopplar man bort hjärnan. En analys av er data är en kickstart för varje projekt. Med den får ni viktiga insikter om era användare. Hur de tar sig från punkt A till B på sajten. Vad de intresserar sig för utanför sajten. Analysen landar i en prioritering av innehåll. En aktivitetsplan över hur innehållet ska presenteras och kategoriseras för att öka er tillväxt.

Vi hjälper er med en plan för er mätning. Ni får kunskap i vad ni kan mäta, borde mäta, hur ofta ni ska mäta och hur ni ska agera på era siffror. Vi handleder i att göra mätningen till en naturlig del av ert dagliga arbetssätt.


mätningana.png

utbild.png

Utbildning och föreläsning

Fortbilda er. Få nya metoder genom våra föreläsningar eller behovsanpassade utbildningar.
Ni kan vara ett företag som behöver ny energi och fler infallsvinklar, eller en organisation som anordnar ett större arrangemang. Ni kanske rent av vill gå en hel kurs, då ses vi och sätter en gemensam målsättning för det.  

Vi föreläser under frukostar och luncher. På stora konferensdagar och för små utvalda avdelningar. Vi håller utbildningar under halvdagar, heldagar, flera dagar. Allt beror på vad som passar er.

Kunder i urval

Vår metod går att applicera på vilken kund som helst.
Därför har vi en bredd bland våra uppdragsgivare. Vi breder ut oss.

 
loggor+kunder.jpg
 
berghs.jpg
 
ny-grafisk-profil.png

Linn Tornérhielm, COO & Business Area Manager

“Vi har haft äran att ha Moa och Caroline med oss som kursansvariga lärare under ett flertal år och det är en nyfiken, engagerad och kompetent duo! Vi har tillsammans utvecklat två olika kurser, i olika format och båda med mycket bra utvärderingar. Att hålla hög kvalité vad gäller utbildningsinnehåll och att ha nöjda kursdeltagare är mycket viktigt för oss och även för Moa och Caroline. Win win!” 

Ingrid Sundberg, Ansvarig digitala kanaler PTK

“Vi stod inför utmaningen att göra om vår gamla handbok "Arbeta utomlands" till en sprillans ny webbplats. Boken var faktatyngd med många korrekta och föga inspirerande texter om bland annat pension, socialförsäkringar och a-kassa. Birger & Blom hjälpte oss med SEO-analys och att hitta tonaliteten i allt textmaterial, en av de bärande komponenterna för den nya webbplatsen. De nya texterna på sajten är nu innehåll med hög SEO-rankning där användaren själv filtrerar utifrån vem man är och vart man ska åka. Birger & Blom är inte bara proffsiga att arbeta med, de är också väldigt trevliga!”

 
ddcf6ce5-e6dc-4e7a-8edf-12b22bea1fb3.jpg

Karin Sävström, Marknadschef UKK

“Birger&Blom har hjälpt oss hitta vägar framåt under vår ganska omfattande digitaliseringsprocess. Med kunskap, tålamod och en hel del humor har dom jobbat med oss i workshops och projekt under ett par års tid. Genom att Birger&Blom har förmågan att göra det komplexa greppbart har vi snabbt kunna omsätta det vi lärt oss till nya arbetsmetoder och tankesätt i vår verksamhet.

För oss på Uppsala Konsert & Kongress är målet alltid att kunna göra det mesta själva – och med Birger&Bloms hjälp har vi stärkt vår kompetens inom SEO, SEM, kundresor och mätbarhet. Vår digitala närvaro har blivit bättre, och 2018 utsågs vi till Uppsalas mest digitaliserade företag i en mätning av över 4000 företag.”

Följ oss 09.00 - 17.00