Vad gör en UX Writer – Berghs intervjuar oss

”UX writing är viktigt ur två perspektiv. För användaren som får en optimal upplevelse på webben – och för företagen som får nöjdare kunder och bättre kontroll över kundresan. Det handlar om att analysera befintliga beteendemönster, att serva användaren med rätt innehåll på rätt plats vid rätt tidpunkt.”

Sedan 2018 är vi kursansvariga för Sveriges första kurs i UX Writing. Kursen tog vi fram lagom till att den svenska marknaden börjat mogna. Vi har blivit intervjuade av Berghs om vad UX Writing innebär:

”Google är ett av de företag som inser behovet av den här nya yrkesrollen och rekryterar hela tiden nya UX writers genom Google Careers. De beskriver rollen som UX writer såhär: En kompetens i att genom språket skapa en engagerande användarupplevelse på webbplatser, i mobiler och andra enheter (egen översättning). UX writers är en naturlig del av Googles designteam och om man läser en av alla deras arbetsbeskrivningar så arbetar de tätt i team med just designers, men även researchers, product managers och utvecklare. En UX writer är med i den tidiga utvecklingen av produktens koncept och arbetar senare med att samla in datadrivna insikter för att förbättra användarupplevelsen.”

caroline birgersson